Rýchle recepty a jednoduche recepty pre zaciatocnikov

Recept pre 4 osoby

Cestoviny s orechmi - rýchly obed aj do kancelárie

Čo potrebujeme:


  • 400 g linguine (môžete použiť aj hrubšie špagety)
  • 4-6 strúčikov cesnaku
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky vlašských orechov
  • kôra a šťava z 1 väčšieho citrónu (najlepšie bio kvalita)
  • 5-6 PL extra panenského olivového oleja
  • hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti
  1. Predhrejte rúru na 200 °C a vložte do nej strúčiky cesnaku v šupke na cca 20-30 minút, v závislosti od veľkosti strúčikov. Vyberte z rúry a keď sú dosť vychladnuté, olúpte ich a dajte bokom.
  2. Linguine varte podľa pokynov výrobcu do al dente. Medzitým zmiešajte citrónovú kôru a šťavu s pečeným cesnakom, olivovým olejom a štipkou soli. Použite ručný mixér a vytvorte konzistentnú zmes.
  3. V kuchynskom robote mixujte strúhanku spoločne s vlašskými orechmi ale len tak dlho, aby ostala zachovaná jemne hrubá štruktúra orechov. Túto zmes potom v panvici smažte na rozohriatom olivovom oleji až kým nezačne hnednúť - asi päť minút. Nepretržite miešajte, aby sa zabránilo spáleniu.
  4. Petržlenovú vňať nasekajte nahrubo - je dôležité, aby bola čo najčerstvejšia.Keď sú linguine dovarené, zlejte vodu, nie však úplne všetku, cestoviny by mali ostať mierne vlhké (cca ¼ šálky vody ponechať). Pridajte citrónovo-cesnakovú omáčku a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešajte. Pridajte asi 3/4 zmesi opečených orechov so strúhankou do cestovín, premiešajte.
  5. Keď budete cestoviny podávať, na vrch nasypte zvyšnú orechovú zmes a pridajte pár lístkov petržlenovej vňate.
© 2016 Three Rockers / Pri tvorbe tohto webu neboli zničené žiadne gitary
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky